Ensimmäinen yö purkissa ja hyvin meni, vaikka illalla hieman epäröivä olinkin.

Eilinen valkeni sateisena ja pelätyn luomileikkauksen (pirun puudutuspiikit!) jälkeen otin suuntiman kohti Lahtea. Hysteerisen small talkin jälkeen tungin koiran autoon ja lähdin ajelemaan kotiin päin. Pyysin  naapurilta apua koiranruokasäkin kannossa - itsehän en tikkien takia voi - ja rupesin hääräilemään iltapalaa. Dara seisoi sahapukin tavoin keskellä olohuoneen lattiaa kysyvän näköisenä, eikä oikein osannut tehdä mitään. Keittiöön ei mennyt, ennen kuin näytin, että sekin on vapaa alue. Koira oli selvästi masentunut ja makasi pedillään ja itki hiljaa. Yritin pitää itseni kovana ja tunteet piilossa, vaikka säälitti ihan mielettömästi. 45 minuutin laskun jälkeen puin koiralle valjaat ja lähdin näyttämään Suurta Omenaa.

Yli puolen tunnin lenkin jälkeen Dara oli selvästi rentoutunut ja suostui juomaan vettä ja syömään luuta. Yö meni hyvin, enkä herännyt kuin kerran örähdykseen. Aamulla mentiin tunnin lenkki, jonka aikana hyydyin ja hikoilin kuin pieni sika (mulla oli taas liikaa päällä...-.-) ja kotiin päästyäni ryntäsin putsaamaan haavaa. Dara söi kipponsa tyhjäksi ja tunsin voitonriemua, että kyllä se tästä. Päivän aikana laitoin Iinekselle viestiä ja Mandikin intoutui soittamaan, puhuttiin tunnin verran. Sitä tuntuu ressaavan enemmän, miten Mimi ja Dara tulevat toimeen, miten Dara osaa olla kiinni hihnassa jos he pallottelevat tai leikkivät, miten se, tämä ja tuo menee. Ehkä se haluaa tehdä kaiken oikein, en tiedä. Mielelläni pitäisin Daran koko loppuelämäni. Meillä näkyy synkkaavan tosi hyvin. Sisällä ei tosiaan tee mitään muuta kuin nukkuu tai pelleilee lelujensa kanssa, ulkona mennään sitten senkin edestä. Siellä on niin ihana ilmakin, että taidan ottaa kameran mukaan lenkille.

Tätä kirjoittaessani Dara nukkuu jaloissani pää jalkapöydän päällä ja huokailee. Telkkari pyörittää ostoskanavaa ja haavasärky viiltelee pitkin rintalastaa. Pitäisi hakea Panacod. Iltapäivällä mennään peltoilemaan, mähän en pysty heittelemään frisbeetä tai mitään, joten täytyy vain kävellä ympäriinsä.

So far, igluvaltakunnassa kaikki hyvin.

- M & D.