Sunnuntaipäivä, kuppi kahvia ja kaksi rouskuvan ihanaa paahtoleipää. Ah, onni on tätä!

Eilen veljeni Kimi ja hänen tyttöystävänsä Jonsku tulivat käymään, toivat myöhästyneen tuparilahjankin (= ämpärillinen täynnä suklaata, kahvia ja kaakaota voihan kettu...) ja kertoivat ajaneensa hiukan harhaan mainioista ohjeistani huolimatta. No, eipä se tahtia haitannut. Tarjosivat vielä ABC:llä ruuankin ja kaiken kaikkiaan hengasivat meillä neljä ja puoli tuntia. Siis vau!

Perjantaina Topin piti asentaa digiboxini, mutta homma jäi yhtä pientä ongelmaa vaille vajaaksi, joten revanssit tulee huomenna. En tiedä, pitäisikö myhäillä hihaan vai olla ihan piece-of-cake. Alkaa uhkaavasti vaikuttaa siltä, että kiinnostus Topia kohtaan on nousemassa. Ei hyvä, ei todellakaan. Siitä ei sen enempää, koska en halua puhua asiasta. Yritän vain kuolettaa tunteeni, ennen kuin niitä on liikaa.

Muutenkin vituttaa yksi juttu. Joka puolella netissä lukee, kuinka naiset nalkuttavat ja ovat mustasukkaisia ja kieltävät kaiken hauskan, kuten urheilun, kaljoittelun keskellä viikkoa ja saavat hysteerisen kohtauksen lattialla makaavista sukista. Siispä päätin kantaa korteni kekoon ja kertoa mielipiteeni tästä asiasta. Huom! Tämä on vain MINUN mielipiteeni eli kenenkään ei tarvitse vetää palkokasvia nenuunsa.

Luin tuossa vähän aikaa sitten Hynysen kirjan. Jokaisella sivulla painotettiin, kuinka mies ei saa olla mies, mutta nainen saa olla nainen. Mielestäni hieman ylireagointia. Miesten mukaan heidän pitäisi saada katsoa urheilua kukonlaulusta iltalypsyyn, piereskellä sohvalla, juoda kaljaa ja naksutella sormiaan keittiössä hääräilevälle eukolle, joka on tiukasti nyrkin ja hellan välissä, liimattuna keittiöön, pesten pyykkiä ja kokaten ja levittäen jalkansa aina kun herralle niin sopii. Yleisen käsityksen mukaan. Ja nyt seuraa miten se menisi MINUN käsitykseni mukaan.

Hyvä on. Tiedän paikkani ja jos tiedän, ettet sä nauti kokkailusta tai poltat kaiken pohjaan, et osaa lajitella kirjopyykkiä ja valkoisia erikseen tai siivoat vain keskeltä lattiaa, en aio pakottaa sua siihen. En aio pyytää sua tekemään sellaista, minkä itsekin hallitsen, kuten hehkulampun vaihdon, tietokoneen virusjärjestelmän päivityksen tai ruohonleikkuun. Mutta jos mä teen kaiken tuon edellä mainitun, oletan myös, että säkin laitat tikkuja ristiin. Tämä ei ole hotelli, enkä mä ole pitopalvelu. 

Jos pyydän sua esimerkiksi vaihtamaan auton renkaan, toivon, että teet sen ennen huomisaamua (eli saat itse valita ajankohdan, sulla on koko päivä aikaa ja vaihdon ei tarvitse tapahtua juuri sillä sekunnilla), jolloin tarvitsen autoa jälleen. Vastaukseksi kelpaa pelkkä "joo joo", mutta jos illan hämärtyessä rengas on edelleen puhki ja sä nökötät edelleen sohvalla jalkapallon parissa, on tasa-arvon vuoro. Kun kysyt, koska ruoka on, vastaan "joo joo" ja annan ajan kulua.

Ja jos välttämättä haluat jättää sukkasi ja muutkin vaatteesi pitkin asuntoa, sekin käy. Minä pesen ne pyykit, mitkä löytyvät pyykkikorista ja joista olen sulle sanonut pari kertaa hienovaraisemmin ja pari kertaa tiukemmin. Vastaus on jälleen "joo joo" ja oletan, että kuulit, mitä sanoin. On turha ihmetellä, kun kaikki puhtaat vaatteet loppuvat ja ne lojuvat missä kukin parhaimmaksi näkee. En ole äitisi, enkä nouki jälkiäsi neuroottisena. Muutaman kerran viikossa huomautan, että kannattaisi ottaa nuokin tuosta mukaan samalla kun sinne vessaan menet. Ei pitäisi olla kovin haastavaa.

On totta, että teidän miesten on helpompi tyydyttyä sängyssä, mutta usko tai älä, minäkin toivoisin tulevani nopeammin. Molempien aikaa ja vaivaa säästyisi huimasti, kun laukeaisin jo parin minuutin jälkeen. En vain voi sille mitään, että kroppani on tällainen ja vaikka kuinka haluan, en tule ajatuksen voimalla. Se siitä.

Jos haluan pitää pienet iltamat ihan vain tyttöjen kesken, polttaen niitä älyttömiä tuoksukynttilöitä, juoden halpaa punaviiniä, kuunnellen Ricky Martinia ja juoruillen, se on mun asiani. Vastaavasti säkin saat pitää poikien iltoja kaljan, urheilun, kirkonpolttohevin ja biljardin parissa. Ja kyllä, pidän huolta siitä, että tuoksukynttilöiden imelä haju on tuuletettuna kämpästä, ennen kuin sä palaat kotiin. Vastaavasti säkin siivoat pullot piiloon ja pyyhit läikkyneet juomat sohvapöydältä. Kiitos.

Huh, tulihan avauduttua. Nyt on mentävä, Emppu ja sen poikaystävä tulee käymään ja mä näytän krapulaiselle, enkä ole pessyt tukkaa. Laitetaan heroiinin piikkiin.

C ya!